ЗДРАВО! ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО НАШАТА ФОНДАЦИЈА


Фондација за развој на мали и средни претпријатија Куманово е формирана со примарна цел за поддршка и развој на малите и средните претпријатија и невработени лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис во земјата и надвор од границите.


ПОВЕЌЕ
 

УСЛУГИ


ФОНДАЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА


ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
 
parallax background
 

"ПОСТОЈНИ И ПОТЕНЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЕМАЧИ, ПОВЕЛЕТЕ КАЈ НАС

заедно да ја градиме Вашата и нашата иднина...”
ВИЗИЈА

Визијата на Фондација за развој на МСП е намалување на невработеноста, повисок животен стандард, поголем број мали и средни претпријатија, зголемен бизнис развој, зголемено присаство на претприемништво, конкурентност и иновативност во развој на бизнисите.

МИСИЈА
  • Сеопфатна поддршка и динамичен развој на МСП секторот и невработените лица кои сакаат да отпочнат сопствен бизнис во регионот и пошироко.
  • Изградба на поволно економско опкружување
  • Промоција на претприемништво, конкурентност и иновативност
  • Имплементирање на програми и проекти за поддршка на претприемништвото и создавање на поконкурентно мало стопанство
 

НАЈНОВИ ПРОЕКТИ


ФОНДАЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

December 15, 2021

ЈАВЕН ПОВИК за изразување на интерес за вклучување на сите засегнати страни за успешно имплементирање на проектната акција во рамки на проектот

Проект: “ЕКО ДРОН ПАТРОЛА (Еко Патрола со безпилотно возило) – Дигитална […]
December 14, 2021

Проект ЕКО ДРОН ПАТРОЛА

Фондацијата за развој на мали и средни претпријатија Куманово преку програмaта […]
April 25, 2018

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРОГРАМА ЗА ОБУКИ

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРОГРАМА ЗА ОБУКИ: ЗГОЛЕМЕНИ КАПАЦИТЕТИ ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ, […]
April 20, 2018

ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА УЧЕСТВО ВО АКТИВНОСТИТЕ НА ПРОЕКТОТ: “ИНОВАЦИСКИ ЦЕНТАР: КОМПАРАТИВНА ПРЕДНОСТ ЗА ПОГОЛЕМА КОНКУРЕНТНОСТ”

ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА УЧЕСТВО ВО АКТИВНОСТИТЕ НА ПРОЕКТОТ: […]

ПАРТНЕРИ

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ СО НАС